top of page
5ff366cfc20f2d5e53fa66c8_Neimenovano.png

Najboljši kovanci za Staking

Staking se nanaša na pasivni zaslužek na kriptovalutah, ki deluje po algoritmu proof-of-stake. Da bi vlagatelj pomnožil kapital, mora za nekaj časa zamrzniti sredstva na računu. Po shemi dela je zastavljanje zelo podobno depozitu v banki.

Najlažji način zaslužka z stakingom je delegiranje, kjer uporabnik uporablja obstoječo infrastrukturo in plača provizijo validatorju. Nekdo, ki ima svoje vozlišče (omrežno vozlišče) v omrežju kriptovalute.

Bolj zapleten, a donosen način je zagon lastnega vozlišča. Pomeni neodvisno konfiguracijo omrežnega vozlišča za obdelavo transakcij v omrežju kot validator. Tako lahko oseba ne samo zasluži na stakingu, ampak tudi od udeležencev staking bazena vzame dodatno provizijo na opravljene transakcijo.

5ff366cfc20f2d5e53fa66c8_Neimenovano.png

9 najdonosnejših kovancev za Staking v letu 2021

Ethereum (ETH)

Ethereum je druga najbolj priljubljena in kapitalizirana kriptovaluta, ki bo kmalu prešla z algoritma proof-of-work na proof-of-stake. Velja za okolju prijaznejšo kriptovaluto, ker ne zahteva zmogljive strojne opreme, kot je dokaz o delu. Čeprav PoS različica kriptovalute še ni uvedena, lahko uporabniki sodelujejo pri stakingu.

Eter kovanci, ki jih zaslužijo, bodo zamrznjeni na njihovih računih do uradnega začetka posodobitev. Donosi se gibljejo od 5 % do 7 % na leto.

Tezos (XTZ)

Odprt protokol veriženja blokov za sredstva in aplikacije, ki deluje na algoritmu PoS, ki vlagateljem omogoča zaslužek z Stakingom. Vlagatelji, ki sodelujejo pri stakingu, lahko dajo lastne predloge in izboljšajo mrežo Tezos.

Protokol podpira pametne pogodbe (programska koda, ki spremlja izvajanje pogojev transakcije) in omogoča razvoj aplikacij na blockchainu. Donos je 6% na leto. Za začetek stakinga boste potrebovali vsaj 8.000 XTZ.

Cosmos (ATOM)

Projekt Cosmos se imenuje internet blockchain, katerega cilj je narediti vsa omrežja interoperabilna. Gre za novo vrsto platforme, kjer lahko startupi ustvarijo lastne verige blokov. Kriptovaluta platforme ATOM je 25. največja po tržni kapitalizaciji. Donosi pri stakingu so 9,7 % na leto. Če želite začeti zaslužiti, morate imeti 0,05 ATOM ali več.

Omrežje Cosmos lahko operira z naslednjimi glavnimi verigami blokov: Binance Smart Chain, Band Protocol, IRISNet, Kava, Ki Chain, Oasis Protocol, OKEX Chain, Persistence, Polygon in številnimi drugimi.

Polkadot (DOT)

Edinstvena decentralizirana platforma, kjer lahko različna omrežja blockchain operirajo med seboj. Platforma za kriptovalute DOT je vstopila na trg leta 2020 in od takrat se je njena vrednost dvignila iz 2,72 $ na 40,15 $.

Količina kriptovalute, ki jo potrebujete, da postanete validator, se giblje od 30 do 80 kovancev DOT. Donos je 14% na leto.

Algorand (ALGO)

Mreža se je začela leta 2019 za sodelovanje s finančnimi in bančnimi institucijami. Algorand deluje na spremenjeni različici PoS – Pure Proof-of-Stake, ki ima povečano stopnjo decentralizacije. Omrežje ne zahteva validatorjev, da bi imeli na računu številne kovance. Vse, kar potrebujete, je 1 ALGO za izvajanje stakinga.

Donosnost ALGO stakinga je med 5% in 10% letno. Staking kovancev ne zahteva zamrznitve sredstev na računu – uporabnik lahko kadar koli dvigne kovanec in ga proda.

Cardano (ADA)

Projekt, ki ga je razvil Charles Hawkinson, eden od ustanoviteljev omrežja Ethereum. Omrežje za kriptovalute ADA je bilo za razliko od Ethereuma takoj razvito na algoritmu PoS. Po podatkih AdaStata je v staking kovanca vključenih 515.813 uporabnikov.

Približno 73% vseh izdanih kovancev je zamrznjenih v omrežju. Zato je ADA vodilna po količini kovancev v stakingu. Če želite začeti upravljati staking, se morate pridružiti bazenu ali začeti svojega. V omrežju je več kot 2000 bazenov in število se ves čas povečuje. Udeleženci prejmejo nadomestilo za vlaganje ADA vsakih 20 dni. Donos — 7,24% letno.

Terra (LUNA)

Protokol blockchain, ki se uporablja za ustvarjanje stabelcoinov, vezanih na fiat valuto (navadni denar). Tako Terra rešuje problem nestanovitnosti deviznih tečajev. V omrežju sta dve kriptovaluti: stabilni kovanci Terra, zavarovani s fiat valutami, in LUNA — kovanec, ki stabilizira menjalni tečaj Terra in sodeluje pri vložkih. Od začetka leta 2021 je cena kovanca narasla 26-krat na 17,39 $. Donosnost stakinga je 10,65 % letno.

Tron (TRX)

Celoten ekosistem z video gostovanjem, družabnimi omrežji, pretočnimi in plačilnimi platformami, igralnim portalom in spletnim založništvom. Tron pomaga razviti sfero zabave, daje odlična orodja za ustvarjanje in promocijo blockchain iger.

SWP Storitveni žeton ekosistema S-Wallet

Ustvarjen v skladu s standardom BEP20 v omrežju Binance Smart Chain. Imetniki žetonov SWP lahko plačujejo provizije za transakcije v ekosistemu, prejemajo dodatne popuste in izkoristijo številne druge izdelke ekosistema S-Wallet. Priložnosti za imetnike žetonov SWP: - Sodelovanje v S-PAD. - Popusti pri provizijah za posamezne uporabnike - Popusti pri provizijah za pravne osebe - Sodelovanje v posojilni platformi Vsi registrirani uporabniki S-Wallet brez omejitve števila transakcij lahko sodelujejo v programu SWP Staking Programu. Stopnja donosa SWP Staking Platforme se giblje od 60 do 80%. Sredstva je mogoče položiti za 30/60/90 dni.

Prednosti Stakinga

1. Rudarjenje bitcoinov porabi več električne energije kot celotna Švica. Za razliko od algoritma za dokazovanje dela PoS ne zahteva velike računalniške moči. Na računu potrebujete le določeno število kovancev.

2. Ni treba iti skozi identifikacijske postopke KYC (poznaj svojo stranko) in AML (preprečevanje pranja denarja), kar poenostavi postopek zaslužka s kriptovalutami.

Imamo veliko izbiro kovancev za Staking. Vsak sistem ima svoje pogoje in odstotke donosnosti, tako da je težko izbrati najboljšo možnost.

Povzetek

Trg kriptovalut je oprijemljiva konkurenca bančnemu sistemu. Letni donos večine kovancev prekaša prednosti depozitov v bankah. Okolju prijaznost blokovnih verig PoS ne presega le algoritma PoW, temveč tudi bančni sektor zaradi stroškov energije za vzdrževanje.

Staking privablja vedno več vlagateljev z možnostjo zaslužka pasivnega dohodka brez veliko truda. Tudi začetniki lahko položijo svoja sredstva z minimalnim tveganjem. Prepričani smo, da bo priljubljenost stakinga rasla in da bodo PoS kovanci postali še bolj priljubljeni.

V preteklih člankih smo pisali več podrobnosti o Staking-u in Staking bazenih.

bottom of page