top of page

Načela uspešne pridelave medicinske konoplje

Legalizacija medicinske konoplje v mnogih državah spodbuja razvoj industrije gojenja. Proizvodna tehnologija se zaradi raziskav izboljšuje, standardi kakovosti izdelkov pa se dvigajo, ko se industrija širi.

 

Ta članek opisuje, kateri dejavniki vplivajo na uspešno proizvodnjo in distribucijo medicinske konoplje. 

Plačila s kriptovalutami v industriji konoplje

Proizvajalci medicinske konoplje svoja prizadevanja temeljijo na načelih gojenja rastlin. Strokovnjaki na tem področju skupaj z znanstveniki izvajajo raziskave in razvijajo nove tehnike, ki pozitivno vplivajo na pridelek. Razvijajo nove vrste medicinske marihuane in izboljšujejo kakovost izdelka.

SLIKA 61

Uspeh gojenja medicinske konoplje je odvisen od številnih dejavnikov: tal, podnebja, osvetlitve, načina namakanja in gnojenja rastlin ter spremljanja kakovosti procesa. Oglejmo si vsakega od njih podrobneje.

KONTROLA TAL IN PODNEBJA

Medicinsko konopljo je težko gojiti na odprtem prostoru, uporaba zaprtih prostorov pa je predraga. Zato je optimalen prostor za gojenje konoplje rastlinjak.

 

Izbira materialov in tehnologij za gradnjo rastlinjakov je odvisna od regije, v kateri se nahaja proizvodnja medicinske konoplje. Med gojenjem je pomembno upoštevati klimatsko kontrolo, ki se lahko razlikuje od vrste do vrste.

 

RAZSVETLJAVA

Konoplja je zelo občutljiva na sončno svetlobo, njen pridelek in kakovost pa sta neposredno odvisna od nadzora dnevne svetlobe. Strokovnjaki so razvili edinstvene sisteme razsvetljave za industrijo medicinske konoplje. Gojenje so naredili neodvisno od vremenskih razmer in dolžine dnevne svetlobe v različnih obdobjih leta.

 

METODE NAMAKANJA IN GNOJENJA

Metoda namakanja medicinske konoplje se razlikuje glede na stopnjo gojenja. Za avtomatizacijo procesa so bili za vsako fazo razviti posebni namakalni sistemi.

 

Sestava gnojila za konopljo se lahko razlikuje tudi glede na podnebje, prst in rastlinsko vrsto v regiji. Hranila, ki povečajo pridelek medicinske konoplje, so pogosta in primerna za gnojenje številnih rastlinskih kultur.

 

SISTEMI ZA SPREMLJANJE

Za nadzor vseh postopkov gojenja medicinske konoplje obstajajo posebni nadzorni sistemi. Proizvajalcem omogočajo spremljanje kakovosti izdelkov od zgodnjih faz proizvodnje in prejemajo certifikate državnih regulatorjev.

Plačila s kriptovalutami v industriji konoplje

SLIKA 62

Testiranje gojene medicinske konoplje je pomemben del proizvodnje. Na tej stopnji se izdelki pošljejo v posebne laboratorije. Tam znanstveniki ugotavljajo kakovost končne konoplje na podlagi naslednjih kazalcev.

 

1) Razmerje med CBD (kanabidiolom) in THC (tetrahidrokanabinolom) v gojeni konoplji. THC vpliva na človeško psiho, zato naj bo njegov odstotek v medicinski konoplji minimalen (do 1%).

 

2) Sev medicinske konoplje. Populacija istega donosa mora biti med seboj enaka. To se doseže s kloniranjem rastlin namesto gojenja iz semen.

 

3) Prisotnost pesticidov in težkih kovin. Če bodo vsebnosti strupenih snovi v končnem izdelku višje od dovoljenih, bo ta odpoklican.

 

Laboratoriji za testiranje medicinske konoplje postopoma izboljšujejo metodologijo testiranja in opremo. Testiranje izdelkov povečuje zaupanje potrošnikov v industrijo. Certifikat kakovosti jim pomaga najti zakonite distributerje medicinske konoplje in kupiti preverjen izdelek.

Povzetek

SLIKA 63

Industrija konoplje se širi in izboljšuje kakovost izdelkov na uradnih trgih. Z razvojem posebnih tehnologij in metod se je proces gojenja izboljšal in postal bolj nadzorovan. To je omogočilo spremljanje kakovosti medicinske konoplje in pridobivanje zaupanja potrošnikov.

 

S-Pharmaceutical je švicarsko podjetje, ki proizvaja in prodaja medicinsko konopljo z uporabo naprednih tehnologij gojenja in testiranja izdelkov.

bottom of page